Dingen die voorbij gaan

Deze blog stond al een tijdje in een stoffig hoekje van het internet radicaal zichzelf te wezen. Net als de website die ik ooit in 2013 begon voor de lijsttrekkersverkiezingen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Meer dan eigenwijs en mooi zijn, deden ze niet meer. Hoog tijd dus voor een grote schoonmaak. Of eigenlijk voor een nieuw begin. Want het is niet zo dat ik niets meer te vertellen heb. En het is ook niet zo dat ik nooit tegen de grenzen van de 140 tekens aanloop van Twitter, het enige sociale medium waarop ik de afgelopen jaren wel actief was.

Ik heb weer zin om af en toe wat te schrijven. En ik heb zin om foto’s te maken en te delen. Bovendien moet ik nu ik tot lijsttrekker van GroenLinks ben gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, nog beter op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt. O ja, en mezelf profileren natuurlijk.? Dus er komt een nieuwe webpagina waarop ik nieuws en blogs kwijt kan. Ik heb een account aangemaakt op Instagram. En ik ben zelfs toegetreden tot Facebook.

Want ook dat is een van de dingen die voorbij gaan. Dat ik daar niet aan wilde, vanwege de manier waarop feestboek omgaat met de privacy. Maar toen kwam ik er achter dat andere social media (bijna) net zo slordig omspringen met privacy. Om nog maar te zwijgen van overheden die bepalen dat allerlei gegevens bewaard blijven en opgeslagen moeten worden. Bovendien kwam ik erachter dat ik veel mis: discussies, aankondiging van acties, debatten en borrels, allerlei dingen die op Facebook gebeuren en nu volledig langs me heen gaan. En ik merk dat mensen mij missen, wat ik normaal gesproken niet zo erg zou vinden, maar wat toch lastig is als je lijsttrekker bent.

Dus ga ik van dingen die voorbij gaan naar een nieuw begin. Dit blog wordt opgeheven. Althans, op deze plek. Het wordt – als een soort blik in het verleden – ingeladen in mijn nieuwe webpagina. Een pagina waarvan het beheer zo simpel schijnt te zijn dat een kind (ik dus) de was kan doen ?