Fijn dat ik fiets!

Rond 17.10 vertrok ik van mijn werk. Net iets voorbij het station in Woerden stond een trein stil richting Utrecht. Een rood sein, zou je denken. Maar op een of andere manier had ik zo’n gevoel dat ie er al even stond. En nog even zou blijven staan. Thuis net op tijd voor het zes-uur-journaal. Tegen het eind van het journaal – net voor die verschrikkelijke uitvinding die ‘zomercolumn’ heet – zei de nieuwslezer: “Zojuist bereikt ons het bericht dat er geen treinverkeer mogelijk is naar en vanuit Utrecht”, of woorden van gelijke strekking. Iets met een storing in de telecom waardoor de verkeersleiding de machinisten niet kon bereiken. In elk geval vond ik het ineens extra fijn dat ik ervoor gekozen had vandaag de fiets te nemen!

2 gedachtes over “Fijn dat ik fiets!”

  1. Ik kwam uit Amsterdam en stond gisteren stil in Maarssen: wat er aan de hand was werd aanvankelijk niet gezegd, alleen dat we Utrecht niet in konden. Toen werd er gezegd dat we tot Utrecht Zuilen zouden rijden, daarna dat we toch naar Centraal gingen en uiteindelijk werden we er in Maarssen uitgelaten met de mededeling dat er geen alternatief geregeld was. Mijn vriend vertrok expres pas rond acht uur vanuit Den Haag toen hij zich ervan verzekerd had dat 'de storing opgelost was en het treinverkeer weer hervat zou worden'. Kwam in Gouda stil te staan zonder enige mededeling en stapte daar na een uur maar uit om de bus vanaf Gouda te nemen. Hij was om half twaalf thuis.

    Ik vond het even niet zo fijn dat ik ervoor gekozen had de trein te nemen :).

    Linda.

Reacties zijn gesloten.