Kersvers fractielid

Joepie! Ik ben het dan toch geworden! Ik ben heel erg blij. En verguld met de 222 stemmen die ik heb gekregen. Een prachtig aantal: niet alleen omdat het er zo veel zijn(!), maar ook omdat het zo’n mooi symetrisch getal is. Van links naar rechts, van rechts naar links en zelfs als je in het midden begint: het blijven er evenveel.
Vrijdag zat ik voor ’t eerst in de raadszaal op de plek van de raadsleden tijdens het duidingsdebat. En ’s middags weer om stapels formulieren in te vullen, waar ik voor de verandering niet eens chagrijnig van werd.
Vandaag was de eerste echte bijeenkomst met de nieuwe fractie: een hele dag teambuilden, afspraken maken, insteken kiezen en verwachtingen afstemmen in Fort aan de Klop. Een fijne groep mensen en een geweldige locatie. En een vruchtbare dag. We hebben een voorlopige portefeuilleverdeling gemaakt waarbij ik zowel wat ‘groene’ als wat ‘sociale’ onderwerpen heb gekregen. Ik ben in elk geval eerste woordvoerder geworden op onderwijs en educatie en daar ben ik erg blij mee. De verdere ‘sociale’ verdeling moet nog nader worden ingevuld (maar in grote lijnen zijn we eruit) en ook op groen en duurzaamheid moeten nog preciezere afspraken worden gemaakt. Maar volgens mij gaat iedereen zijn of haar ei prima kwijt kunnen. Ik heb er in elk geval zin in! En ik zal proberen niet alleen voor die 222 stemmers maar voor alle inwoners van Utrecht een waardig en vooral goed benaderbaar raadslid te zijn!

3 gedachtes over “Kersvers fractielid”

  1. Hoi Heleen,

    Ik zat voor de aardigheid eens te zappen, welke bloggers mijn muziekvoorkeur hadden. Bij Irolt kwam ik hier terecht. Grappig: je bent de enige andere, die Irolt heeft genoemd en ik ben net als jij lid van GroenLinks.

Reacties zijn gesloten.