Stem op mij!

Vanmiddag is de ‘kandidatendag’, waar de kandidaten voor de gemeenteraad van GroenLinks Utrecht zich kunnen presenteren aan de leden. Daarmee barst ook de interne campagne in volle hevigheid los.

Me presenteren aan en in gesprek gaan met leden vind ik leuk en belangrijk. Maar de rest van de campagnepoespas is niet echt aan mij besteed. Toch kun je er als kandidaat niet omheen. Het is immers een strijd om de aandacht van de kiezer. Zelf heb ik al diverse mailtjes gehad van medekandidaten. Met ofwel een zelfbedachte stelling met vervolgens de mening van de kandidaat, ofwel een directer verzoek om steun.

Dus ja, ook ik moet wel íets doen. Vanmorgen ‘visitekaartjes’ geprint om straks uit te delen aan de leden op de kandidatenmiddag (met het oog op de bomen klein gehouden en verwezen naar o.a. dit blog). En morgen ga ik een filmpje opnemen waarop ik mij presenteer (binnenkort in dit theater…). Ik heb zelfs nagedacht over welk T-shirt ik vandaag aantrek (met het oog op ‘eigen identiteit’ is het die met de Spaanse Keizerarend geworden).

Maar ik blijf natuurlijk hopen dat mensen op mij stemmen om wie ik ben: een betrokken en gemotiveerde kandidaat, met bestuurlijke ervaring en strategisch inzicht, met (ook lokale) betrokkenheid bij groen én sociaal en niet onbelangrijk: met heel veel zin in de raad!