Energie

Als van de zeven dagen in de week er zes gevuld zijn met GroenLinks activiteiten, je daarnaast in twee koren zingt, vier dagen werkt en ook nog af en toe naar je volkstuin wilt, lijk je misschien rechtstreeks af te stevenen op een burn out. Maar één van de ‘gouden tips’ om uitputting te voorkomen, is ‘doe dingen waar je energie van krijgt’.

Zingen en tuinieren scoren wat dat betreft goed. Maar ook het werken aan een verkiezingsprogramma blijkt ondubbelzinnig in het energieleverende rijtje thuis te horen. Want al kost het enorm veel tijd, het is een inspirerend proces. Samen met allerlei mensen van binnenen buiten GroenLinks denk je na over welke punten de komende vier jaar belangrijk zijn in de stad. Je probeert daarbij buiten de gebaande paden te treden en creatief te zijn in oplossingen voor problemen. En nieuwe, leuke dingen te bedenken.

Ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Als na de laatste puntjes op de i het programma naar de leden van de afdeling gaat, hoop ik dat zij het met mij eens zijn. Leuk aan het programma vind ik bovendien dat we een aantal concrete dingen noemen die GroenLinks de afgelopen periode in Utrecht voor elkaar heeft gekregen. Bij het opschrijven van die successen besefte ik nog eens hoe hard er de afgelopen jaren is gewerkt en hoe belangrijk het is dat GroenLinks in Utrecht opnieuw met een groot aantal zetels in de raad en in het college komt.

Want zelfs al word je de grootste partij, vanuit de oppositie is het een stuk moeilijker zaken doen. Dat blijkt wel nu allerlei zaken waar GroenLinks voor geknokt heeft, door de nieuwe coalitie met één pennenstreek worden weggevaagd. Groen in zelfbeheer bijvoorbeeld.

Op dus naar een bruisende campagne, die hopelijk minimaal net zoveel energie oplevert als het maken van dit programma!