Lekker weekje reces

Vrijdag 12 juli begon het reces van de Utrechtse gemeenteraad. Maar dat is zeker geen reden om je als raadslid te vervelen. Het begon vrijdagavond al goed met een repetitie van het stadhuistoneel. Weer een mooi script, enthousiaste raadsleden en wethouders in soms hilarische rollen. En naar het schijnt krijgen we de meest prachtige kostuums. Allemaal komen kijken dus op 1 september!

Zaterdag was het straatfeest in onze ‘nieuwe’ straat. Een handige manier om een hoop buren te leren kennen. En ook nog een leuke quiz van Lies, met allerlei vragen over Van Diemen, maar ook over de geschiedenis van de straat. Dus nu weet ik waar de melkwinkel, de bakker en de snackbar vroeger zaten.
Zondag mocht ik eerst de officiële ‘opening’ bijwonen van Abstede als beschermd stadsgezicht. Het was enorm druk bij De Gladiool. Terecht, want zo’n mooie plek verdient alle aandacht. Met name ook voor de groene plekken, zo vertelde B. van Zanten van afdeling Erfgoed. Er is ook een mooie folder gemaakt over heden en verleden van Abstede.
Zondagmiddag de traditionele Big Jump bij de Munt, die voor de vijfde keer door GroenLinks Utrecht werd georganiseerd. Net als in een groot aantal andere Europese steden namen we een sprong om aandacht te vragen voor schoon oppervlaktewater. Bij de Muntbrug wordt veel gezwommen en als je dan hoort dat bij de bouw van Cereol misschien (licht) vervuild water in het kanaal geloosd gaat worden, kan het ook in Utrecht geen kwaad blijvend aandacht te vragen voor de waterkwaliteit.
Door het mooie weer en de weinige avondvergaderingen – alleen op dinsdag een extra commissie – kon ik bovendien drie dagen achtereen op de fiets naar m’n werk. Dat was lang geleden, maar wel genieten!
En vandaag mocht ik helpen bij de medaille-uitreiking van de basketbalmeiden (U16) bij het EYOF. Tsjechië werd verdiend kampioen. Omdat medefinalist Frankrijk zich niet zomaar gewonnen gaf, werd het een spannende pot. En als toetje ook nog gekeken naar de jongensfinale: Servië-Kroatië. Servië was vanaf het begin sterker, maar Kroatië kwam een paar keer sterk terug. Mooi om al die enthousiaste en sportieve jongens en meiden te zien. Er zitten echt wereldtoppers bij. Celebrate Talent is daarom een goed gekozen leus voor de EYOF. En ik moet toch weer eens naar een wedstrijd van m’n oude cluppie De Cangeroes. Want basketbal blijft een geweldige sport, ook om te kijken!
Al met al een heerlijk weekje. Zo mag het reces van mij nog wel een tijdje duren!